Jak wyłączyć ostrzeżenia o wyłudzaniu informacji i złośliwym oprogramowaniu w Chrome dla dobrych witryn

how disable chrome s phishing

Jak zatrzymać wielkie czerwone przerażające ostrzeżenie próbujące uzyskać dostęp do strony internetowej, o której wiadomo, że jest czysta od ataków phishingowych i złośliwego oprogramowania.



Google Chrome od dłuższego czasu pomaga użytkownikom trzymać się z dala od witryn, które mogą być znane z prób wyłudzenia informacji lub złośliwego oprogramowania. Jeśli spróbujesz uzyskać dostęp do jednej z tych witryn, Chrome automatycznie ostrzeże użytkowników, wyświetlając czerwoną stronę ostrzegawczą, że witryna, do której próbujesz uzyskać dostęp, jest znana z ataków phishingowych lub zawiera złośliwe oprogramowanie.



Ponadto funkcja ta zapobiega pobieraniu szkodliwych plików na komputer. Zasadniczo zachowuje się jak program antywirusowy, jednak jest to narzędzie zapobiegające, ponieważ jeśli komputer został zainfekowany, Chrome nie może pomóc w usunięciu infekcji (chyba że używasz przeglądarki, aby znaleźć rozwiązanie, w takim przypadku Chrome pomóc usunąć infekcję).

Chociaż jest to świetna funkcja w przeglądarce Google, która pomaga użytkownikom zachować bezpieczeństwo w Internecie, baza danych utrzymywana przez Google może nie być w stu procentach dokładna. Może to powodować frustrację użytkowników próbujących uzyskać dostęp do witryn zaawansowanych użytkowników, którzy prawdopodobnie nie będą szkodliwi.



Na szczęście funkcję ochrony w Chrome można łatwo wyłączyć, przechodząc do przeglądarki Chrome ustawienia, w szczególności do Prywatność ustawienia (chrome: // settings / search # privacy) i po prostu odznaczając „Włącz ochronę przed phishingiem i złośliwym oprogramowaniem” opcja.

Chrome phishing and malware protection settings

Po wyłączeniu opcji ochrony przed phishingiem i złośliwym oprogramowaniem będziesz mógł przeglądać dowolne witryny.



Ostrzeżenie: Tylko zaawansowani użytkownicy, którzy wiedzą, jak bezpiecznie korzystać z Internetu, powinni wyłączyć tę funkcję, w przeciwnym razie zaleca się pozostawienie tej funkcji włączonej. Wyłącz tę funkcję na własne ryzyko.

Zawsze możesz pozostawić włączoną funkcję ochrony online i przejść do witryny, klikając przycisk 'Detale' z ostrzeżenia i klikając link odwiedź zainfekowaną stronę. Niestety Chrome nie zapewnia ustawienia ręcznego dodawania białej listy witryn.